Thursday, December 15, 2011

Mase cuti layan lagu jela...

ASSALAMUALAIKUM~

pada cuti semester memang takde keje nk dibuat...duk tunggu nak masuk semester seterusnya... mase duk tunggu tu layan lagu je la... =.=" .......................nak kasi hilang boring....

jom layan..




Tika Itu

Album : Tika Itu
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Dan di ketika itu kita
Membina subur nur harapan
Terbina indah mimpiku

Terpatri sebuah ikatan
Hadapi segala rintangan
Indahnya sinar bercahaya

Dan di saat berbicara
Akan tekad yang di jiwa
Berpisah mengejar cita
Yang diimpi sekian lama

Kan ku abadi saat gemilang
Suka duka manisnya kenangan
Bersemadi di ingatan
Mogakan kekal sepanjang zaman

Hanya kuharapkan ketenangan
Melayari hidup sendirian
Dalam mengejar impian
Moga tertakdir rahmat di tuhan

Ku kan tetap bersama menuju impian di cita
Kepuncak kegemilangan yang tiada tara
Saat waktu kitakan pasti bersua akhirnya
Kita kan tetap bersama dalam mengejar cita 
 
 

In-Team - Siti Khadijah

In-Team

Siti Khadijah

Album :
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Siti Khadijah srikandi sejati

Kaulah lambang cinta sejati
Srikandi pertama tika islam bermula
Hatimu menyalakan keyakinan
Hartamu membuktikan pengorbanan

Rasul keseorangan engkaulah teman
Dia tersisih engkau memilihnya
Dia terbuang engkau menyayanginya
Kerna iman kau sanggup berjuang

Oo wo...
Siti Khadijah namamu indah
Qudwah hasanah tauladan ummah
Dikala rasul terpinggir
Engkaulah insan terhampir

Siti Khadijah mujahidah solehah
Agung jasamu dipersada sejarah
Pemergianmu ditangisi Nabi
Hingga kini tiada pengganti

Sunyi jalan menuju Allah
Menggamit hati mencari teman
Indah jalan menuju Allah
Jika teman seperti Khadijah
Masih ada lagi...masih ada lagi~ 
 
 
 
 

Sunday, December 11, 2011

Kebahagiaan dalam Kelegaan

Assalamualaikum....

Alhamdulillah~

Saturday, December 10, 2011

Dua puluh lima Nabi & Rasul Wajid Ketahui

Assalamualaikum~

Post ini mendendangkan suatu perkara yang wajib kite ketahui iaitu para Nabi & Rasul. Kalu ikutkan Rasul & Nabi ramai...tapi yang perlu kite tahu hanye 25 je..kalau nak ingat sumue pun ok gak..=)



Ni lagu kat bawah ni selalu diputarkan mase2 kecik dulu...selalu dengar sampai hafal lirik tuh..huhu



Friday, December 09, 2011

keburukkan mencuri & kelebihan ber'karate'

Assalamualaikum~..

Pada suatu hari, di hari yang tenang dan kesibukkan orang ramai ke sana-sini dikejutkan dengan seorang penyagak yang cuba mencuri dan meragut beg seorang wanita. Dalam suasana yang sibuk itu, wanita tersebut hanya mampu meminta tolong dengan harapan orang awam yang berada disana dapat menolong beliau untuk menangkap penyagak yang telah mencuri atau meragut beg tangan beliau. Semasa penyagak tersebut melarikan diri bersama beg yang telah diragut tadi, seorang pemuda yang berjalan-jalan di kawasan tersebut dapat menendang penyagak tersebut dengan ilmu yang dia ada iaitu ilmu karate. Beliau berjaya melakukan "SUPER KICK" ke atas panyagak tersebut lalu penyagak tersebut terbongkang tergolek di tepi laluan orang lalu lalang. Penyagak tersebut mengalami pendarahan luaran dan dalaman yang teruk mengakibatkan beliau mengigil kesakitan. Akhirnya penyagak tersebut berjaya di tangkap atas pertolongan orang ramai. Sekian~


moral : jangan mencuri....berdose~